• +30 210-7560244, 69-71 Formionos st., 16121 Kaisariani, Athens
 • Mo-Fri: 10:00-18:00
 • info@officesupport.gr

Αναρωτιέστε...

Τι θα κάνετε με όλες αυτές τις κασέτες ήχου και βίντεο, τους δίσκους βινυλίου, τις φωτογραφίες και τα αρνητικά που έχετε στο σπίτι; Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ανατρέξατε σε αυτά; Σίγουρα πολλά!

Και όμως…

Δεν θέλετε να τις πετάξετε. Περιέχουν κάτι πολύτιμο: οικογενειακές στιγμές, καλοκαιρινές διακοπές, Πάσχα στο χωριό, ομιλία σε συνέδριο, ηχογράφηση συναυλίας και άλλες πολλές αναμνήσεις, μέσα σε παλιές κασέτες, φωτογραφίες και αρνητικά.

Ψηφιοποιήστε τώρα στην Office Support.

Πλέον βρίσκεστε μόλις ένα κλικ μακριά από τις αναμνήσεις σας! Αρκεί να συγκεντρώσετε όλες σας τις κασέτες βίντεο και ήχου, τους δίσκους βινυλίου, τις φωτογραφίες, τα αρνητικά ή τα slides και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Digitizations at Office Support

Our digitization services are listed below. If your needs are not met by these services, please contact us so we can help you identify the best solution.......

How it is done

1. Contact us

Contact us by phone or via e-mail so we can provide you with information on the cost and the date of delivery.

2. Receipt of originals

You send us your material via regular mail or courier. If you wish to bring it yourselves to our office, we would be glad to meet you in person.

3. Digitization

What you need, exactly in the way you want it. Before delivering the files to you, we perform thorough quality controls.

4. Delivery

You are now ready to enjoy your digital files!

Audio tapes

Almost all of us have some audio tapes from the past forgotten into some drawer. Yes, the ones that we used to rewind with a pen. We may not even remember what is on them, but we keep them because we know that they contain something important: memories.

 

 • If you wish to listen again to the songs you grew up with or your favorite radio producer…
 • If you wish to relive the rehearsals with your high school band…
 • If you want to listen again to the interview you had given to your parents when you were 5 years old…
Then contact Office Support to digitize your tapes.

Συχνές ερωτήσεις

Δεν έχω πια κασετόφωνο και δεν ξέρω αν οι κασέτες μου είναι σε καλή κατάσταση. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω;

Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία της ψηφιοποίησης εντοπίσουμε προβλήματα στην ποιότητα των κασετών, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να προχωρήσουμε.  Σε περίπτωση που επιλέξετε να μην προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση κάποιας κασέτας, φυσικά και δεν θα υπάρξει χρέωση.

Έχω μία κασέτα με κομμένη ταινία. Μπορεί να ψηφιοποιηθεί;
Στην περίπτωση αυτή θα γίνει προσπάθεια επιδιόρθωσης, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό. Θα χρειαστεί να κοπεί ένα μικρό τμήμα της μαγνητοταινίας και επομένως θα χαθεί το αντίστοιχο κομμάτι ήχου.  Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία επισκευής, ο κίνδυνος καταστροφής της κασέτας είναι πολύ μικρός, αλλά υπαρκτός. Το κόστος επιδιόρθωσης κυμαίνεται από 3 έως 8 Ευρώ ανά κασέτα, ανάλογα με τη δυσκολία της επισκευής, και είναι επιπλέον του κόστους ψηφιοποίησης.
Έχω πολλές κασέτες ήχου που δεν γνωρίζω το περιεχόμενό τους, καθώς το κασετόφωνό μου έχει χαλάσει. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Βεβαίως! Θα κλείσουμε ένα ραντεβού στo γραφείo μας για να ακούσουμε μαζί ένα ενδεικτικό τμήμα από κάθε κασέτα, προκειμένου να επιλέξετε ποιες επιθυμείτε να ψηφιοποιηθούν. Η χρέωση είναι 8 Ευρώ ανά ώρα πλέον ΦΠΑ και, σε περίπτωση που μας αναθέσετε κάποια εργασία, η πρώτη ώρα είναι χωρίς χρέωση.

Πώς θα μου παραδοθεί το ψηφιακό αρχείο ήχου;

Τα αρχεία ήχου παραδίδονται σε ψηφιακούς δίσκους CD, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους από τα περισσότερα CD players ή υπολογιστές. Τα ψηφιοποιημένα αρχεία μπορούν επίσης να παραδοθούν σε USB stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε κάποιο δίσκο, η Office Support μπορεί να σας δανείσει χωρίς χρέωση έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για τη μεταφορά των αρχείων στον υπολογιστή σας, με την υποχρέωση να επιστραφεί εντός δέκα ημερών.

Τί μορφή ψηφιακού αρχείου να επιλέξω;
Οι κασέτες ήχου μπορούν να μετατραπούν/ψηφιοποιηθούν σε διαφορετικές μορφές αρχείων, όπως .wav, .mp3 ή άλλη μορφή.

Πλεονεκτήματα αρχείων .wav:
 • περιέχουν μη συμπιεσμένο υλικό σε πολύ καλή ποιότητα
 • μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε .mp3 ή άλλης μορφής αρχεία
 • η αναπαραγωγή τους μπορεί να γίνει από τα περισσότερα CD players, ακόμα και από συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας.
Πλεονεκτήματα αρχείων .mp3:
 • καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο αποθήκευσης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή
 • μπορείτε να αποθηκεύσετε την προσωπική σας συλλογή κασετών σε λίγα CD, προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο και να είναι πιο εύκολη η διαχείριση
 • τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου υποστηρίζουν αρχεία .mp3.

Για κασέτες διάρκειας 60 λεπτών απαιτείται ένα audio CD, ενώ για κασέτες με μεγαλύτερη διάρκεια απαιτούνται περισσότερα CD.  Εάν τα ψηφιακά αρχεία είναι σε μορφή .mp3, τότε υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν πολλές κασέτες σε ένα μόνο CD.  Ενδεικτικά, ένα τυπικό CD των 700MB μπορεί να χωρέσει περίπου δέκα ώρες ήχου, δηλαδή δέκα κασέτες της μίας ώρας.
Πόσα αρχεία ήχου θα πάρω για κάθε κασέτα;
Για κάθε κασέτα δημιουργούνται δύο αρχεία, ένα για κάθε πλευρά (ένα αρχείο για την πλευρά Α και ένα αρχείο για την πλευρά Β).  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε ένα ενιαίο αρχείο που θα περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μας ενημερώσετε κατά την παράδοση.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαχωρισμού κομματιών (split track), όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας εξωφύλλου και περιεχομένων σύμφωνα με τις οδηγίες σας. Γι’ αυτές τις υπηρεσίες υπάρχει επιπλέον χρέωση:

Αριθμός κομματιώνΤιμή

2 έως 5

2,00 Ευρώ

6 έως 15

3,00 Ευρώ

16 έως 35

6,00 Ευρώ

36 έως 50

8,00 Ευρώ

51 και πάνω

κατόπιν συνεννόησης

Γιατί να ψηφιοποιήσω τη συλλογή των κασετών μου;
Η ψηφιοποίηση δημιουργεί προστιθέμενη αξία καθώς τα ψηφιακά αρχεία:
 • Διασώζουν μοναδικές στιγμές της ζωής μας. Με την ψηφιοποίηση δημιουργούμε αντίγραφα των φυσικών αρχείων, διατηρώντας την πολύτιμη πληροφορία που αυτά περιέχουν, η οποία είναι τρωτή στο χρόνο λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν οι μαγνητικές ταινίες.
 • Είναι εύκολη η αναπαραγωγή, η επεξεργασία και η αντιγραφή τους από κινητό τηλέφωνο, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση και η αρχειοθέτησή τους.
 • Το φυσικά αρχεία παραμένουν άθικτα, καθώς έχετε πρόσβαση στα αντίστοιχα ψηφιακά. Κατά συνέπεια, περιορίζεται η φθορά του «ευαίσθητου» πρωτοτύπου.
 • Μας εξασφαλίζουν ελεύθερο χώρο και ευκολία στη μεταφορά.
 • Γίνονται μοναδικά δώρα! Σκεφτείτε την έκφραση του παιδικού σας φίλου, του συγγενή σας ή κάποιου συναδέλφου, όταν του προσφέρετε μία ξεχωριστή ηχογράφηση που έγινε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ένα ιδιαίτερο δώρο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Η κασέτα μου είναι σπασμένη. Μπορεί να ψηφιοποιηθεί;
Έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τη μαγνητοταινία σε ένα νέο κουτί/κέλυφος, προκειμένου να είναι δυνατή η αναπαραγωγή της. Θα χρειαστεί να δούμε την κασέτα, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το εάν είναι εφικτή η επισκευή, αλλά και για το σχετικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία της επισκευής ο κίνδυνος καταστροφής της κασέτας είναι πολύ μικρός αλλά υπαρκτός.

Το κόστος επιδιόρθωσης κυμαίνεται από 6 έως 8 Ευρώ ανά κασέτα, ανάλογα με τη δυσκολία της επισκευής, και είναι επιπλέον του κόστους ψηφιοποίησης.
Από τις κασέτες που έχω, θέλω να φτιάξω μία συλλογή σε CD, επιλέγοντας μόνο εκείνα τα τραγούδια/σημεία που με ενδιαφέρουν. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
Αρχικά θα ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του περιεχομένου των κασετών. Στη συνέχεια, από τα ψηφιακά αρχεία, θα επιλέξουμε τα σημεία που θα μας υποδείξετε και θα εγγραφούν στο CD. Παρακαλώ σημειώστε ότι στα audio CD υπάρχει περιορισμός 60 λεπτών ανά δίσκο, στα data CD ο περιορισμός είναι τα 700MB και στην περίπτωση των data DVD τα 4,7GB.
Έχω μία κασέτα με κακή ποιότητα ήχου, μπορεί να βελτιωθεί;
Χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως η ποιότητα του ψηφιακού αρχείου εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του πρωτοτύπου. Κατά συνέπεια, εάν η αρχική ηχογράφηση είναι καλή, το ψηφιοποιημένο αρχείο θα έχει πολύ ικανοποιητική ποιότητα. Εάν επιθυμείτε περαιτέρω βελτίωσή του, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο studio ηχογράφησης.
Πόσος χρόνος απαιτείται για την ψηφιοποίηση των κασετών ήχου;
Ο συνήθης χρόνος για την ψηφιοποίηση πέντε εξηντάλεπτων κασετών είναι τρεις εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή. Σε περίπτωση που η ψηφιοποίηση πρέπει να γίνει άμεσα, υπάρχει η δυνατότητα express παράδοσης (εντός 24 ωρών) κατόπιν συνεννόησης. Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τον αριθμό, τη διάρκεια και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κασέτες (κομμένη ή τσαλακωμένη ταινία, σπασμένο κέλυφος, ανάγκη καθαρισμού από σκόνη) και τη διαθεσιμότητα που υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή. Σε περίπτωση express παράδοσης, το κόστος προσαυξάνεται κατά 30%.

Παρακαλώ σημειώστε πως η Office Support λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 18:00.

Τεχνικά θέματα

Εξοπλισμός

Χρησιμοποιούμε κασετόφωνα DENON και TEAC, κάρτα ήχου ESI και καλώδια AUDIOPHONY, που μας εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: υψηλής ποιότητας στερεοφωνικά αρχεία ήχου 16 bit στα 44kHz. 

Μορφή ψηφιακών αρχείων

Επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να έχουν τα ψηφιακά σας αρχεία: χωρίς συμπίεση, όπως τα .wav, με μικρή συμπίεση, όπως τα .flac ή με πλήρη συμπίεση, όπως τα .mp3, σε περίπτωση που θέλετε να έχετε σε ένα μόνο CD πολλές κασέτες.

Διαχωρισμός κομματιών / Αποθορυβοποίηση αρχείου

Για κάθε κασέτα συνήθως παραδίδονται δύο αρχεία ήχου, ένα για κάθε πλευρά, όμως υπάρχει και η δυνατότητα διαχωρισμού κομματιών. Σε περίπτωση που το αρχείο περιέχει κάποιο μόνιμο βόμβο/θόρυβο, μπορεί να γίνει αποθορυβοποίηση εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Ασφάλεια

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι κασέτες σας είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Μην ανησυχείτε! Θα τις προσέξουμε σαν να είναι δικές μας, φυλάσσοντάς τις σε χώρο προστατευμένο από σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Διάρκεια στο χρόνο

Οι κασέτες σας αξίζει να εγγραφούν μόνο στο καλύτερο CD/DVD. Χρησιμοποιούμε δίσκους της CMC (πρώην Taiyo Yuden), για να εξασφαλίσουμε πως θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια.

Παράδοση αρχείων

Σε CD/DVD ή σε USB stick ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, η επιλογή είναι δική σας. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το CD player του σπιτιού ή του αυτοκινήτου, τότε χρειάζεστε ένα audio CD. Αν θέλετε να αναπαράγετε ή να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας στον υπολογιστή, η καλύτερη επιλογή είναι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος. Αν δεν έχετε κάποιο σκληρό δίσκο, μπορούμε να σας δανείσουμε.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης κασετών ήχου (46 και 60 λεπτών)

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

500 / κασέτα

 • 71 και άνω κασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

600 / κασέτα

 • 21-70 κασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

900 / κασέτα

 • 1-3 κασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για κασέτες ήχου ονομαστικής διάρκειας έως 60 λεπτών (η διάρκεια που αναγράφεται επάνω στην κασέτα). Για κασέτες μεγαλύτερης ονομαστικής διάρκειας (70, 90 και 120 λεπτών) και για δημοσιογραφικές κασέτες (mini/micro cassettes) υπάρχει πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ ανά κασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου) ανεξάρτητα της διάρκειας του ψηφιακού αρχείου. Στα ψηφιακά αρχεία μπορεί να γίνει αποθορυβοποίηση και διαχωρισμός κομματιών με επιπλέον χρέωση.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης MiniDiscs

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

700 / MiniDisc

 • 71 και άνω MiniDiscs
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

800 / MiniDisc

 • 21-70 MiniDiscs
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

1100 / MiniDisc

 • 1-3 MiniDiscs
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Videotapes VHS, Hi-8, MiniDV

The wear and tear of a traditional videotape is related both with the time going by and with the storing conditions. At the same time, video players are getting increasingly hard to find, as very few companies continue to manufacture such players. The tapes may be of insignificant value, but they contain some of the most important moments of our lives. Transforming them into digital files, you will be able to keep these memories alive for ever and share them with friends and relatives. Time should offer you more moments like these, instead of stealing your memories.

 • If you wish to relive the summer holidays of the 1970s…
 • If you want to watch again the 1987 Eurobasket final or the Euro 2004 final…
 • If you want to remember the time when you were learning how to ride a bicycle…

Then contact Office Support to digitize your tapes.

Συχνές ερωτήσεις

Έχω πολλές κασέτες βίντεο χωρίς ετικέτα, η συσκευή μου έχει χαλάσει και δεν ξέρω ποιες ακριβώς χρειάζομαι. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Βεβαίως! Θα κλείσουμε ένα ραντεβού στo γραφείo μας και θα δούμε μαζί ένα ενδεικτικό τμήμα από την κάθε κασέτα, προκειμένου να επιλέξετε ποιες τελικά επιθυμείτε να ψηφιοποιηθούν. Η χρέωση είναι 8 Ευρώ ανά ώρα πλέον ΦΠΑ και σε περίπτωση που μας αναθέσετε κάποια εργασία η πρώτη ώρα είναι χωρίς χρέωση.

Έχω μία κασέτα με κομμένη ταινία. Μπορεί να ψηφιοποιηθεί;

Στην περίπτωση αυτή θα γίνει προσπάθεια επιδιόρθωσης, εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό. Προκειμένου να γίνει η κόλληση, είναι απαραίτητο να κοπεί ένα μικρό τμήμα της μαγνητοταινίας με συνέπεια να χαθεί το αντίστοιχο υλικό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία της επισκευής υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος καταστροφής της κασέτας. Το κόστος κυμαίνεται από 3 έως 8 Ευρώ, ανάλογα με τη δυσκολία της επισκευής.

Δεν έχω πια βίντεο και δεν ξέρω αν οι κασέτες μου είναι σε καλή κατάσταση. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω;

Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία της ψηφιοποίησης εντοπίσουμε προβλήματα στην ποιότητα των κασετών, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να προχωρήσουμε. Σε περίπτωση που επιλέξετε να μην προχωρήσουμε στην μετατροπή κάποιας κασέτας, φυσικά και δεν θα υπάρξει χρέωση.

Πώς θα μου παραδοθεί το ψηφιοποιημένο αρχείο;

Τα ηλεκτρονικά αρχεία παραδίδονται σε ψηφιακούς δίσκους DVD, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους από τα περισσότερα DVD players ή προσωπικό υπολογιστή. Τα ψηφιοποιημένα αρχεία μπορούν επίσης να παραδοθούν σε USB stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε κάποιο δίσκο, η Office Support μπορεί να σας δανείσει χωρίς χρέωση έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για τη μεταφορά των αρχείων στον υπολογιστή σας, με την υποχρέωση να επιστραφεί εντός δέκα ημερών.

Έχω μία κασέτα βίντεο με κακή ποιότητα εικόνας. Μπορεί να βελτιωθεί;

Η ποιότητα του ψηφιακού αρχείου εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του πρωτότυπου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, αν και οι απώλειες κατά τη μετατροπή/ψηφιοποίηση μίας κασέτας είναι μικρές, η ποιότητα του ψηφιοποιημένου αρχείου δεν θα είναι πανομοιότυπη με αυτήν της πρωτότυπης κασέτας, καθώς κατά τη διάρκεια της ψηφιοποίησης το αρχείο συμπιέζεται. Σε κάθε περίπτωση όμως, και με την προϋπόθεση ότι η εγγραφή του πρωτότυπου υλικού είναι καλή, το ψηφιοποιημένο αρχείο έχει πολύ ικανοποιητική ποιότητα. 

Εάν στη συνέχεια επιθυμείτε κάποια βελτίωση στο ψηφιακό αρχείο, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο studio παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Γιατί να ψηφιοποιήσω τη συλλογή με τις βιντεοκασέτες μου;

Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους η ψηφιοποίηση δημιουργεί προστιθέμενη αξία είναι πως τα ψηφιακά αρχεία:

 • Διασώζουν μοναδικές στιγμές της ζωής μας. Με την ψηφιοποίηση δημιουργούμε αντίγραφα των φυσικών αρχείων, διατηρώντας την πολύτιμη πληροφορία που αυτά περιέχουν, η οποία είναι τρωτή στο χρόνο λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν οι μαγνητικές ταινίες. 
 • Είναι εύκολη η αναπαραγωγή, η επεξεργασία και η αντιγραφή τους από κινητό τηλέφωνο, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση και η αρχειοθέτησή τους.
 • Το φυσικά αρχεία παραμένουν άθικτα, καθώς οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα ψηφιακά. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η φθορά του «ευαίσθητου» πρωτοτύπου.
 • Μας εξασφαλίζουν ελεύθερο χώρο και ευκολία στη μεταφορά.
 • Γίνονται μοναδικά δώρα! Σκεφτείτε την έκφραση του παιδικού σας φίλου, του συγγενή σας ή κάποιου συναδέλφου όταν του προσφέρετε ένα βίντεο που γυρίστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ένα ιδιαίτερο δώρο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. 
Το DVD player που διαθέτω είναι παλιάς τεχνολογίας. Θα μπορεί να «παίξει» τα DVD που θα παραλάβω;

Προκειμένου να μπορείτε να αναπαράγετε το ψηφιακό αρχείο σε DVD player, θα πρέπει να ελέγξετε ότι η συσκευή σας υποστηρίζει δίσκους DVD-R. To DVD που θα παραλάβετε είναι πιστό αντίγραφο της πρωτότυπης βιντεοκασέτας και για βιντεοκασέτες διάρκειας έως 2 ώρες, απαιτείται ένας ψηφιακός δίσκος DVD-R.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε, μπορεί να γίνει επεξεργασία/μοντάζ, σύμφωνα με τις οδηγίες σας.

Ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες συντήρησης/διατήρησης των κασετών VHS;

Για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των κασετών βίντεο, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένους πρακτικούς κανόνες. 

 1. Τοποθετήστε τις κασέτες σε όρθια θέση, μέσα σε θήκη.
 2. Αποθηκεύστε τις κασέτες σε μέρος προφυλαγμένο από πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, μακριά από σκόνη και υγρασία.
 3. Ελέγξτε αν η ταινία των κασετών είναι τυλιγμένη στην αρχική της θέση.
Φροντίστε ώστε οι κασέτες να βρίσκονται μακριά από μαγνήτες (π.χ. ηχεία, τηλεόραση, κ.λπ.).
Έχω διάφορες κασέτες βίντεο που αφορούν το ίδιο ταξίδι. Θα μπορούσατε να τις ενοποιήσετε σε ένα DVD;

Βεβαίως! Προκειμένου να χωρέσουν πολλές ταινίες σε ένα DVD, η συνολική τους διάρκεια δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Αν όμως θέλετε να αποθηκεύσετε αυτή την ταινία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, τότε δεν υπάρχει περιορισμός. Αφού μας ενημερώσετε για τις ταινίες που θέλετε να συμπεριληφθούν, την σειρά που αυτές θα εμφανίζονται, καθώς και αν θέλετε να εμφανίζονται ενότητες στο DVD, με μία επιπλέον χρέωση 8 Ευρώ ανά ώρα εργασίας, μπορούμε να αναλάβουμε τη δημιουργία της ταινίας έτσι όπως την έχετε σκεφτεί.

«Χτύπησε» ο δίσκος του υπολογιστή στον οποίο αντέγραψα τα αρχεία που μου παραδώσατε και δεν είναι δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων.

Ακριβώς γι’ αυτές τις δυσάρεστες περιπτώσεις, στην Office Support διατηρούμε αντίγραφα για 30 ημέρες από την ημερομηνία παράδοσης.

Θέλω να ψηφιοποιήσω τις κασέτες μου, αλλά δεν αισθάνομαι άνετα με το να κοιτάζουν οι ξένοι τις προσωπικές μου στιγμές.

Γι’ αυτό το λόγο είμαστε πρόθυμοι να υπογράψουμε σχετική δήλωση εμπιστευτικότητας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ψηφιοποίησης βλέπουμε μόνο αποσπάσματα της κάθε κασέτας, και όχι το σύνολο, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Αναλαμβάνετε την ψηφιοποίηση κασετών NTSC;

Διαθέτουμε συσκευές βίντεο οι οποίες μπορούν να αναπαράγουν κασέτες VHS που είναι γραμμένες στο σύστημα NTSC. 

Ο χρόνος μου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Πώς μπορώ να σας στείλω τις κασέτες μου;

Μπορείτε να μας τις στείλετε με courier ή απλό ταχυδρομείο. Καλό θα ήταν να τις συσκευάσετε σε ένα φάκελο με φυσαλίδες, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να σπάσουν κατά τη μεταφορά. Μην ξεχάσετε να βάλετε στο φάκελο ένα σημείωμα με τα στοιχεία στα οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Εμείς, μόλις παραλάβουμε τις κασέτες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την παραλαβή, το κόστος, το χρόνο παράδοσης κ.λπ.

Πώς μπορώ να καταλάβω ποιο ψηφιακό αρχείο αντιστοιχεί στις κασέτες που σας έδωσα;

Με την παραλαβή τους, οι κασέτες αριθμούνται η κάθε μία ξεχωριστά, με ένα μοναδικό αριθμό. Το όνομα κάθε ψηφιακού αρχείου (file name) αντιστοιχεί στον αριθμό της κασέτας (π.χ. η κασέτα νούμερο 5 αντιστοιχεί στο ψηφιακό αρχείο VHS-5). Επίσης, αν θέλετε το ψηφιακό αρχείο σε DVD, τότε ο δίσκος θα έχει ετικέτα που θα αναγράφει τον αριθμό της κασέτας (π.χ. Κασέτα 5).

Τεχνικά θέματα

Τύποι κασετών

Οι πιο διαδεδομένες βιντεοκασέτες είναι οι VHS, όμως έχουμε τη δυνατότητα να ψηφιοποιήσουμε και κασέτες VHS-C και Super VHS. Επίσης αναλαμβάνουμε κασέτες από βιντεοκάμερες χειρός τύπου 8mm, Ηi-8 και Digital-8, καθώς και MiniDV.

Εξοπλισμός

Η Office Support διαθέτει πολλές και διαφορετικές συσκευές αναπαραγωγής βίντεο (VHS players και βιντεοκάμερες), έτσι ώστε κάθε φορά να επιλέγουμε εκείνη που θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Οι συσκευές σύλληψης βίντεο και το λογισμικό Dazzle της Pinnacle μας δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε κασέτες που έχουν γραφτεί στα συστήματα PAL, SECAM ή NTSC.

Εργαζόμαστε με τα χέρια

Η ψηφιοποίηση των κασετών δεν γίνεται με αυτόματο τρόπο.  Κάθε κασέτα είναι ξεχωριστή και λαμβάνει την προσοχή που της αρμόζει.  Ακόμα και η μετακίνηση από το ντουλάπι φύλαξης στο χώρο ψηφιοποίησης γίνεται με μεγάλη προσοχή και χωρίς βιασύνη. 

Μορφή ψηφιακών αρχείων

Επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να έχουν τα ψηφιακά σας αρχεία.  Οι πιο συνηθισμένες μορφές είναι: avi, mpeg-2, και mp4. 

Ασφάλεια-Εμπειρία

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι κασέτες σας είναι μοναδικές και αναντικατάστατες.  Μην ανησυχείτε!  Θα τις προσέξουμε σαν να είναι δικές μας, φυλάσσοντάς τις σε χώρο προστατευμένο από σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.  Κάθε χρόνο στην Office Support ψηφιοποιούμε περισσότερες από 1.000 κασέτες.

Διάρκεια στο χρόνο

Οι βιντεοκασέτες σας αξίζει να εγγραφούν μόνο στο καλύτερο DVD.  Χρησιμοποιούμε δίσκους της JVC για να εξασφαλίσουμε πως θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα αρχεία σας για πολλά χρόνια.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης βιντεοκασετών VHS και Super VHS

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα, τη διάρκεια και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία. Ως ελάχιστη χρέωση ανά κασέτα VHS ή Super VHS υπολογίζεται η 1 ώρα. Πλέον της 1 ώρας η τιμή διαμορφώνεται αναλογικά ανά λεπτό.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

350 /
ώρα εγγραφής

 • 71 και άνω βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

400 /
ώρα εγγραφής

 • 21-70 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

600 /
ώρα εγγραφής

 • 1-3 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ψηφιακά αρχεία μορφής mpeg-2 και mp4, ενώ για αρχεία μορφής avi υπάρχει πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ ανά βιντεοκασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου). Υπάρχει η δυνατότητα ψηφιοποίησης κασετών VHS που έχουν εγγραφεί με το σύστημα NTSC, με πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ/κασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου).

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης βιντεοκασετών Hi-8, MiniDV (Standard Definition) και VHS-Compact

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

500 / βιντεοκασέτα

 • 71 και άνω βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

600 / βιντεοκασέτα

 • 21-70 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

900 / βιντεοκασέτα

 • 1-3 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ψηφιακά αρχεία μορφής mpeg-2 και mp4, ενώ για αρχεία μορφής avi υπάρχει πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ ανά βιντεοκασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου). Υπάρχει η δυνατότητα ψηφιοποίησης κασετών MiniDV (Standard Definition) που έχουν εγγραφεί με το σύστημα NTSC, με πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ/κασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου).

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης βιντεοκασετών Micro MV και Mini DV (High Definition)

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

800 / βιντεοκασέτα

 • 71 και άνω βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

900 / βιντεοκασέτα

 • 21-70 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

1200 / βιντεοκασέτα

 • 1-3 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ψηφιακά αρχεία μορφής mpeg-2 και mp4, ενώ για αρχεία μορφής avi υπάρχει πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ ανά βιντεοκασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου).

BETACAM SP & DVCAM

The wear and tear of such a tape is related both with the time going by and with the storing conditions.  At the same time, BETACAM SP & DVCAM players are getting really hard to find, as very few companies continue to manufacture such players.

A professional tape may contain material which is valuable for our professional history as well as for preserving the heritage of an organization.  By digitizing your tapes, you will be able to salvage and showcase their content which would otherwise be forgotten.

Moreover, there is always the option of creating an extensive database, with agreed specifications, so that you can be only one click away from any information you seek!

 • If you want to save your valuable files from damage…
 • If you want to showcase your professional history…
Then contact Office Support to digitize your tapes.

Συχνές ερωτήσεις

Έχω πολλές κασέτες βίντεο χωρίς ετικέτα, η συσκευή μου έχει χαλάσει και δεν ξέρω ποιες ακριβώς χρειάζομαι. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Βεβαίως! Θα κλείσουμε ένα ραντεβού στo γραφείo μας και θα δούμε μαζί ένα ενδεικτικό τμήμα από την κάθε κασέτα, προκειμένου να επιλέξετε ποιες τελικά επιθυμείτε να ψηφιοποιηθούν. Η χρέωση είναι 8 Ευρώ ανά ώρα πλέον ΦΠΑ και σε περίπτωση που μας αναθέσετε κάποια εργασία, η πρώτη ώρα της συνάντησης είναι χωρίς χρέωση.

Πώς θα μου παραδοθεί το ψηφιοποιημένο αρχείο;

Τα ηλεκτρονικά αρχεία παραδίδονται συνήθως σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε μορφή .avi. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε κάποιο δίσκο, η Office Support μπορεί να σας δανείσει χωρίς χρέωση έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για τη μεταφορά των αρχείων στον υπολογιστή σας, με την υποχρέωση να επιστραφεί εντός δέκα ημερών.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής των ψηφιακών αρχείων και σε άλλες μορφές, όπως mpeg2 ή mp4, ενώ η εγγραφή τους μπορεί να γίνει και σε ψηφιακούς δίσκους DVD.

«Χτύπησε» ο δίσκος του υπολογιστή στον οποίο αντέγραψα τα αρχεία που μου παραδώσατε και δεν είναι δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων.

Ακριβώς γι’ αυτές τις δυσάρεστες περιπτώσεις, στην Office Support διατηρούμε αντίγραφα για 30 ημέρες από την ημερομηνία παράδοσης.

Ο χρόνος μου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Πώς μπορώ να σας στείλω τις κασέτες μου;

Μπορείτε να μας τις στείλετε με courier ή απλό ταχυδρομείο. Προτείνουμε να τις συσκευάσετε με προσοχή, χρησιμοποιώντας προστατευτικό υλικό (π.χ. πλαστικό με φυσαλίδες ή άλλο αφρώδες υλικό), για να τις προστατέψετε από τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά. Μην ξεχάσετε να βάλετε στο φάκελο ένα σημείωμα με τα στοιχεία στα οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Εμείς, μόλις παραλάβουμε τις κασέτες, θα σας ενημερώσουμε για την παραλαβή, το κόστος και τον χρόνο παράδοσης.

Πώς μπορώ να καταλάβω ποιο ψηφιακό αρχείο αντιστοιχεί στις κασέτες που σας έδωσα;

Με την παραλαβή, κάθε κασέτα λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.  Το όνομα κάθε ψηφιακού αρχείου (file name) αντιστοιχεί στον αριθμό της κασέτας (π.χ. η κασέτα νούμερο 5 αντιστοιχεί στο ψηφιακό αρχείο BETACAM-5). Επίσης, αν θέλετε το ψηφιακό αρχείο σε DVD, τότε ο δίσκος θα έχει ετικέτα που θα αναγράφει τον αριθμό της κασέτας (π.χ. Κασέτα 5).

Τεχνικά θέματα

Τύποι κασετών

Οι τύποι επαγγελματικών κασετών που αναλαμβάνουμε είναι οι BETACAM SP (Superior Performance), μεγάλου και μικρού μεγέθους, καθώς και οι κασέτες DVCAM. Επειδή σε αυτού του τύπου κασέτες υπάρχουν συχνά ασυμβατότητες που δεν επιτρέπουν την αναπαραγωγή τους, με την παραλαβή του υλικού θα δοκιμάσουμε όλες τις κασέτες και θα σας ενημερώσουμε για τυχόν προβλήματα.

Εξοπλισμός

Η Office Support διαθέτει επαγγελματικές συσκευές αναπαραγωγής, έτσι ώστε κάθε φορά να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το πρωτότυπο υλικό. Για τις κασέτες DVCAM χρησιμοποιούμε συσκευή της JVC (μοντέλο BR-HD50 ProHD), ενώ για την ψηφιοποίηση των κασετών BETACAM SP χρησιμοποιούμε συσκευή της SONY (μοντέλο UVW-1200P RGB).

Εργαζόμαστε με τα χέρια

Η ψηφιοποίηση των κασετών δεν γίνεται με αυτόματο τρόπο. Κάθε κασέτα είναι ξεχωριστή και λαμβάνει την προσοχή που της αρμόζει. Ακόμα και η μετακίνηση από το ντουλάπι φύλαξης στο χώρο ψηφιοποίησης γίνεται με μεγάλη προσοχή και χωρίς βιασύνη.  

Μορφή ψηφιακών αρχείων

Επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να έχουν τα ψηφιακά σας αρχεία. Οι πιο συνηθισμένες μορφές είναι: avi, mpeg-2, και mp4.  

Ασφάλεια-Εμπειρία

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι κασέτες σας είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Μην ανησυχείτε! Θα τις προσέξουμε σαν να είναι δικές μας, φυλάσσοντάς τις σε χώρο προστατευμένο από σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Κάθε χρόνο στην Office Support ψηφιοποιούμε περισσότερες από 1.000 κασέτες διαφόρων τύπων.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης βιντεοκασετών BETACAM SP & DVCAM

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

1200 / βιντεοκασέτα

 • 71 και άνω βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

1300 / βιντεοκασέτα

 • 21-70 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

1600 / βιντεοκασέτα

 • 1-3 βιντεοκασέτες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε DVD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/DVD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ψηφιακά αρχεία μορφής mpeg-2 και mp4, ενώ για αρχεία μορφής avi υπάρχει πρόσθετη χρέωση 2,00 Ευρώ ανά βιντεκασέτα (επιπλέον της τιμής καταλόγου).

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης μπομπινών ήχου (12, 15 και 18 εκατοστών)

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

1200 / μπομπίνα

 • 71 και άνω μπομπίνες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

1400 / μπομπίνα

 • 21-70 μπομπίνες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

1800 / μπομπίνα

 • 1-3 μπομπίνες
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για μπομπίνες οι οποίες περιέχουν έως δύο ψηφιακά αρχεία, διάρκειας έως 90 λεπτών το κάθε ένα, στην ίδια περιοχή/κατεύθυνση της μαγνητοταινίας. Σε περίπτωση που η μαγνητοταινία έχει επιπλέον ψηφιακά αρχεία στη δεύτερη περιοχή/κατεύθυνσή, τότε υπολογίζεται ως νέα/επιπλέον έγγραφή.

Vinyl records

No one ever considered throwing away his old vinyl records. Records have an emotional value, they have beautiful covers, and often contain versions that are now hard to find. However, listening to vinyl records is not in line with our lifestyle, either because our record player is not working any more or because we are bored to clean the records before playing them, or even because having to change sides seems odd nowadays. Not to mention the stress of having the record scratched! 

Digitization is a solution that will allow you to listen to your vinyl records through your CD player, your computer, your tablet, or even your mobile phone, maintaining the distinctive audio quality of vinyl records.  Moreover, the use of the digital files will protect your records from damage.  What could be better than joining the future with the past, creating new ways to enjoy old habits?

Συχνές ερωτήσεις

Δεν έχω πια πικάπ και δεν ξέρω αν οι δίσκοι μου είναι σε καλή κατάσταση. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω;

Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία της ψηφιοποίησης εντοπίσουμε προβλήματα στην ποιότητα των προς ψηφιοποίηση αρχείων, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να προχωρήσουμε. Σε περίπτωση που επιλέξετε να μην προχωρήσουμε στην εργασία, δε θα υπάρξει κάποια χρέωση.

Πώς παραδίδονται τα ψηφιοποιημένα αρχεία;

Παραδίδονται σε ψηφιακούς δίσκους CD, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους από τα περισσότερα CD player ή προσωπικό υπολογιστή. Τα ψηφιοποιημένα αρχεία μπορούν επίσης να παραδοθούν σε USB stick ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν διαθέτει αποθηκευτικό μέσο, η Office Support μπορεί να δανείσει χωρίς χρέωση έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για την μεταφορά των αρχείων στον υπολογιστή/laptop, με την υποχρέωση να τον επιστρέψει εντός δέκα ημερών.

Ποια μορφή αρχείων είναι καλύτερη, .wav ή .mp3;

Τα βινύλια μπορούν να μετατραπούν/ψηφιοποιηθούν σε διαφορετικές μορφές αρχείων, όπως .wav, .mp3 ή άλλη μορφή.

Πλεονεκτήματα αρχείων.wav:

 • Περιέχουν μη συμπιεσμένο υλικό σε πολύ καλή ποιότητα.
 • Μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε .mp3 ή άλλης μορφής αρχεία.
 • Η αναπαραγωγή τους μπορεί να γίνει από τα περισσότερα CD player, ακόμα και από κάποια παλιότερης τεχνολογίας.

Πλεονεκτήματα αρχείων .mp3:

 • Καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο αποθήκευσης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Μπορείτε να αποθηκεύσετε την προσωπική σας συλλογή σε λίγα CD, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χώρου και την πιο εύκολη διαχείριση.
 • Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου υποστηρίζουν πλέον αρχεία .mp

Για βινύλια διάρκειας 60 λεπτών σε μορφή .wav απαιτείται ένα audio CD. Αντίστοιχα, αν τα ψηφιακά αρχεία είναι σε μορφή .mp3, σε ένα μόνο CD είναι δυνατό να συμπεριληφθούν πολλά βινύλια. Ενδεικτικά, ένα τυπικό CD (700MB) μπορεί να χωρέσει περίπου 10 δίσκους βινυλίου διάρκειας μίας ώρας το καθένα. 

Για κάθε δίσκο βινυλίου δημιουργούνται δύο αρχεία, ένα για κάθε πλευρά (ένα αρχείο για την πλευρά Α και ένα αρχείο για την πλευρά Β). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε ένα ενιαίο αρχείο που θα περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μας ενημερώσετε κατά την παράδοση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαχωρισμού κομματιών (split track), καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας εξωφύλλου και περιεχομένων σύμφωνα με τις οδηγίες σας. Γι’ αυτές τις υπηρεσίες υπάρχει επιπλέον χρέωση:

 

Αριθμός κομματιών

Τιμή

2 έως 5

2,00 Ευρώ

6 έως 15

3,00 Ευρώ

Γιατί να ψηφιοποιήσω τους δίσκους βινυλίου μου;

Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους η ψηφιοποίηση δημιουργεί προστιθέμενη αξία είναι πως τα ψηφιακά αρχεία:

 • Διασώζουν μοναδικές στιγμές της ζωής μας. Με την ψηφιοποίηση δημιουργούμε αντίγραφα των φυσικών αρχείων, διατηρώντας την πολύτιμη πληροφορία που αυτά περιέχουν, η οποία είναι τρωτή στο χρόνο λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν τα βινύλια. 
 • Είναι εύκολη η αναπαραγωγή, η επεξεργασία και η αντιγραφή τους από κινητό τηλέφωνο, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση και η αρχειοθέτησή τους.
 • Το φυσικά αρχεία παραμένουν άθικτα, καθώς οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα ψηφιακά. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η φθορά του «ευαίσθητου» πρωτοτύπου.
 • Μας εξασφαλίζουν ελεύθερο χώρο και ευκολία στη μεταφορά.

Τεχνικά θέματα

Παράδοση αρχείων

Σε CD/DVD ή σε USB stick ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το CD player του σπιτιού ή του αυτοκινήτου, τότε χρειάζεστε ένα audio CD. Αν θέλετε να αναπαράγετε ή να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας στον υπολογιστή, η καλύτερη επιλογή είναι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος. Αν δεν έχετε κάποιο σκληρό δίσκο, μπορούμε να σας δανείσουμε.

Μορφή ψηφιακών αρχείων

Επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να έχουν τα ψηφιακά σας αρχεία: χωρίς συμπίεση όπως τα .wav, με μικρή συμπίεση όπως τα .flac ή με πλήρη συμπίεση όπως τα .mp3, σε περίπτωση που θέλετε να έχετε σε ένα μόνο CD πολλούς δίσκους βινυλίου.

Διαχωρισμός κομματιών

Για κάθε δίσκο συνήθως παραδίδονται δύο αρχεία ήχου, ένα για κάθε πλευρά, όμως υπάρχει και η δυνατότητα διαχωρισμού κομματιών.

Ασφάλεια

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι δίσκοι σας είναι μοναδικοί και αναντικατάστατοι. Μην ανησυχείτε! Θα τους προσέξουμε σαν να είναι δικοί μας, φυλάσσοντάς τους σε χώρο προστατευμένο από σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Διάρκεια στο χρόνο

Τα βινύλιά σας αξίζει να εγγραφούν μόνο στο καλύτερο CD/DVD. Χρησιμοποιούμε δίσκους της CMC (πρώην Taiyo Yuden), για να εξασφαλίσουμε πως θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια.

Προσέχουμε τη λεπτομέρεια

Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο χειρισμό των δίσκων. Τους καθαρίζουμε και τους τοποθετούμε στο πλατό χωρίς να ακουμπάμε την επιφάνειά τους.  Μετά την ψηφιοποίηση μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα είναι πιο καθαροί από πριν.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης δίσκων βινυλίου 33 στροφών

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα, το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία και το χρονοδιάγραμμα.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

500 / δίσκο

 • 71 και άνω δίσκοι
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

600 / δίσκο

 • 21-70 δίσκοι
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

900 / δίσκο

 • 1-3 δίσκοι
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Στα ψηφιακά αρχεία μπορεί να γίνει διαχωρισμός κομματιών με επιπλέον χρέωση.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης δίσκων βινυλίου 45 στροφών

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα και το μέσο στο οποίο παραδίδονται τα ψηφιακά αρχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

400 / δίσκο

 • 71 και άνω δίσκοι
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 25+ εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

500 / δίσκο

 • 21-70 δίσκοι
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 7-25 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

800 / δίσκο

 • 1-3 δίσκοι
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-3 εργάσιμες ημέρες
 • Για εγγραφή των αρχείων σε CD το επιπλέον κόστος είναι 1,50€/CD
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Στα ψηφιακά αρχεία μπορεί να γίνει διαχωρισμός κομματιών με επιπλέον χρέωση.

Photographs-Negatives-Slides

A picture is worth a thousand words.  This idea was never contested; not when we had photographs into our wallets and not today with our photos stored on our mobile phones.  But what happened to all these photos that we used to have?  When was the last time we looked at them?  They are usually cramped into boxes which are forgotten and not opened for years.

We are extremely happy when we digitize photos from dusty photo albums; each one of these photos takes us back to the past and brings back invaluable memories.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς παραδίδονται τα ψηφιοποιημένα αρχεία;

Τα ηλεκτρονικά αρχεία παραδίδονται σε ψηφιακούς δίσκους (CD για αρχεία ήχου και DVD για αρχεία ήχου και εικόνας), έτσι ώστε να είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους από τα περισσότερα CD/DVD player ή προσωπικό υπολογιστή. Τα ψηφιοποιημένα αρχεία μπορούν επίσης να παραδοθούν σε USB stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αποθηκευτικό μέσο, η Office Support μπορεί να σας δανείσει χωρίς χρέωση έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για την μεταφορά των αρχείων στον υπολογιστή/laptop, με την υποχρέωση μόνο να τον επιστρέψετε εντός δέκα ημερών.

Γιατί να ψηφιοποιήσω τις φωτογραφίες μου;

Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους η ψηφιοποίηση δημιουργεί προστιθέμενη αξία είναι πως τα ψηφιακά αρχεία:

 • Διασώζουν μοναδικές στιγμές της ζωής μας. Με την ψηφιοποίηση δημιουργούμε αντίγραφα των πρωτότυπων φωτογραφιών, οι οποίες φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου. 
 • Είναι εύκολη η αναπαραγωγή, η επεξεργασία και η αντιγραφή τους από κινητό τηλέφωνο, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση και η αρχειοθέτησή τους.
 • Το φυσικά φωτογραφικά αρχεία παραμένουν άθικτα, καθώς υπάρχει πρόσβαση στα αντίστοιχα ψηφιακά. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται η χρήση και κατ’ επέκταση η φθορά του «ευαίσθητου» πρωτοτύπου.
 • Μας εξασφαλίζουν ελεύθερο χώρο και ευκολία στη μεταφορά.
 • Γίνονται μοναδικά δώρα! Σκεφτείτε την έκφραση του παιδικού σας φίλου, του συγγενή σας ή κάποιου συναδέλφου όταν του προσφέρετε μια συλλογή φωτογραφιών που σας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω στο χρόνο. Ένα ιδιαίτερο δώρο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. 
Οι φωτογραφίες μου είναι ξεθωριασμένες, σχεδόν κίτρινες. Μπορείτε να βελτιώσετε το χρώμα τους;

Με την επαναφορά χρωμάτων, η παλιά σας φωτογραφία θα μοιάζει σαν να τραβήχτηκε μόλις χθες. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά! 

  

Τεχνικά θέματα

Εξοπλισμός

Η ψηφιοποίηση των φωτογραφιών, των αρνητικών και των slides, γίνεται με σύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμό, καθώς χρησιμοποιούμε ειδικό φωτογραφικό σαρωτή και λογισμικό της EPSON.

Εργαζόμαστε με τα χέρια

Η ψηφιοποίηση του υλικού δε γίνεται με αυτόματο τρόπο.  Κάθε φωτογραφία είναι ξεχωριστή και λαμβάνει την προσοχή που της αρμόζει.  Προσέχουμε πώς την κρατάμε, χρησιμοποιούμε ακόμα και γάντια όταν κρίνεται απαραίτητο.

Επαναφορά χρωμάτων

Με την επαναφορά χρωμάτων, η παλιά σας φωτογραφία θα μοιάζει σαν να τραβήχτηκε μόλις χθες. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά!

  

Ασφάλεια

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι φωτογραφίες σας είναι μοναδικές και αναντικατάστατες.  Μην ανησυχείτε!  Θα τις προσέξουμε σαν να είναι δικές μας, φυλάσσοντάς τις σε χώρο προστατευμένο από σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Παράδοση αρχείων

Σε CD/DVD ή σε USB stick ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.  Καθώς οι φωτογραφίες παράγουν ψηφιακά αρχεία μεγάλου όγκου, η καλύτερη επιλογή είναι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος. Αν δεν έχετε κάποιο σκληρό δίσκο, μπορούμε να σας δανείσουμε.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης φωτογραφιών

Το κόστος διαμορφώνεται από την ποσότητα και το είδος υλικού. Οι παρακάτω τιμές αφορούν φωτογραφίες που δεν είναι τοποθετημένες σε άλμπουμ ή θήκες. Σε περίπτωση που πρέπει να βγουν από άλμπουμ, υπάρχει μία μικρή επιπλέον χρέωση. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας οι φωτογραφίες μπορούν να τοποθετηθούν και πάλι στο άλμπουμ, με την ίδια ακριβώς σειρά που είχαν όταν μας παραδώσατε το υλικό, και πάλι με μία μικρή επιβάρυνση.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

035-045 / φωτογραφία

 • 1001 και άνω φωτογραφίες
 • 0,45€ ανάλυση 1.200 dpi
 • 0.40€ ανάλυση 600 dpi
 • 0,35€ ανάλυση 300 dpi
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • κατόπιν συνεννόησης
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

040-050 / φωτογραφία

 • 501-1000 φωτογραφίες
 • 0,50€ ανάλυση 1.200 dpi
 • 0.45€ ανάλυση 600 dpi
 • 0,40€ ανάλυση 300 dpi
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 10-15 εργάσιμες ημέρες
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

050-060 / φωτογραφία

 • 1-100 φωτογραφίες
 • 0,60€ ανάλυση 1.200 dpi
 • 0.55€ ανάλυση 600 dpi
 • 0,50€ ανάλυση 300 dpi
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-5 εργάσιμες ημέρες
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Τιμοκατάλογος ψηφιοποίησης αρνητικών και slides 35mm

Το κόστος διαμορφώνεται από την ποσότητα και το είδος υλικού. Οι παρακάτω τιμές αφορούν slides που είναι τοποθετημένα σε ειδικές θήκες (χάρτινες ή πλαστικές) και αρνητικά που τα φιλμ είναι κομμένα σε εξάδες. Σε περίπτωση που τα slides πρέπει να τοποθετηθούν σε θήκες και τα αρνητικά είναι κομμένα ανά πόζα, υπάρχει μία μικρή επιπλέον χρέωση.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

030-045 / τεμάχιο

 • 1001-και άνω slides
 • 0,45€ ανάλυση 4.800 dpi
 • 0.30€ ανάλυση 2.400 dpi
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • κατόπιν συνεννόησης
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

035-050 / τεμάχιο

 • 501-1000 slides
 • 0,50€ ανάλυση 4.800 dpi
 • 0.35€ ανάλυση 2.400 dpi
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 10-15 εργάσιμες ημέρες
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΒΑΣΙΚΟ

045-060 / τεμάχιο

 • 1-100 slides
 • 0,60€ ανάλυση 4.800 dpi
 • 0.45€ ανάλυση 2.400 dpi
 • Παράδοση σε USB/HDD του πελάτη
 • 2-5 εργάσιμες ημέρες
 • Δυνατότητα express παράδοσης
 • Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Contact details


Telephone no.
+30 210-7560244
Fax no.
+30 210-7563753
Address
69-71 Formionos street
16121
Kaisariani, Athens, Greece
Working hours

Monday-Friday: 10:00 - 18:00

E-mail

info@officesupport.gr